• Home
  • Nations League
  • Datat, çmimet dhe fituesit: gjithçka që duhet të dini për Nations League

Datat, çmimet dhe fituesit: gjithçka që duhet të dini për Nations League

Edicioni i tretë i Nations League 2022/23 do të nisë 2 qershorin e ardhshëm.

Ja çfarë duhet të dini.

DATAT

Java e parë do të luhet më 2-4 qershor.

Java e 2-të do të luhet më 5-8 qershor.

Java e 3-të do të luhet më 8-11 qershor.

Java e 4-t do të uahet më 12-14 qershor.

Java e 5-të do të luhet më 22-24 qershor.

Java e 6-të do të luhet më 26-27 qershor.

Skuadrat që fitojnë grupet respektive ngjiten një grup më lart, ndërsa skuadrat që dalin në vendin e fundit zbresin një grup më poshtë.

Gjysmëfinalet do të zhvillohen më 14-15 qershor, ndërsa finalja me 18 qershor.

Çmimet

Fitoret e grupeve 2.5 milionë euro

Vendi i katërt 7 milionë euro

Vendi i tretë 8 milionë euro

Vendi i dytë 9 milionë euro

Vendi i 10-të 10.5 milionë euro

Fituesit e mëparshëm

Portugalia ka fituar edicionin e parë në 2019-ën, ndërsa Franca të dytin në vitin 2021.

Leave A Comment