• Home
  • Kupa e Botës
  • Mancini: Identiteti i Italisë është padiskutim mbrojtës, por…

Mancini: Identiteti i Italisë është padiskutim mbrojtës, por…

Trajneri i Italisë, Roberto Mancini, foli për “L’Equipe”: “Italia ka fituar 4 Kupa Bote me 4 sisteme të ndryshme loje. Nuk mendoj se, për të fituar, duhet një sistem apo një stil. Sigurisht, ne u përpoqëm të zhvillonim një lojë më evropiane. Dhe në Kampionatin Evropian, i vetmi problem që ndeshëm ishte me Spanjën, e cila ka një lojë dribluese të jashtëzakonshme.

Identiteti ynë është padiskutim mbrojtës, në kuptimin që dimë të mbrohemi më mirë se të tjerët. Kjo është historia jonë. Pastaj njeriu duhet të jetë në gjendje të shënojë dhe duhet të dijë ta bëjë këtë në mënyra të ndryshme. Suksesi në Kampionatin Evropian? Fitorja i dha besim të gjithë lëvizjes sportive dhe ne i bëmë njerëzit të lumtur. Një kënaqësi e madhe”.

Leave A Comment